Tekokasvit tilanjakajina

Kun on tärkeää pitää välimatkaa ja antaa jokaiselle oma tila työskentelyyn tai taukoon, voidaan tilan jakaminen tehdä viherseinillä. Kasvit luovat viihtyisyyttä, eristävät ääntä ja rauhoittavat alueen. Tekokasvit tilanjakajina ovat tuplasti käyttäjän hyödyksi.

Tilaa voidaan jakaa istutuksilla, joissa on ruukku. Jos halutaan, että näkyvyyttä on kasvin läpi, voidaan valita bambu, jukkapalmu tai hoikka Smilax -limoviikuna.

Ruohot ja matalat pensaat ovat tiheämpiä kasveja, joita voidaan hyödyntää korkeissa tilanjakajaruukuissa. Pystykasvuiset heinät eivät tunkeile sivuille pöydille. Hieman korkeammat vehkat ja cordylinet ovat myös tuuheita ja pystyjä.

Tekokasvit roikkuvat ruokapöydälle
Väärän tyyppiset tekokasvit roikkuvat ruokapöydälle.
Tekoheinä istutettuna tilanjakajaruukkuun
Tekoheinä istutettuna tilanjakajaruukkuun

Oma lukunsa ovat kasviseinät ja pensaista valmistetut tilanjakajat. Viherseinä voidaan valmistaa myös kaksipuolisena. Tekokasveilla on se hyvä ominaisuus, että ne voidaan asetella suunnitelmallisesti ja valita mieluisan muotoiset ja väriset kasvit välittämättä valaistus- ja muista kasvuolosuhteista. Voit valita vaikka orkideaa ja olla varma, että se kukkii aina.

viherseinä silkkikasveista

Muista tekokasvit tilanjakajina, kun etsit vaihtoehtoja korona-ajan jälkeisiin työskentely- tai vapaa-ajan olosuhteisiin.

Tilanjakajia korona-aikana Latviassa