Silkkilimo mittojen mukaan

Tekopuun valmistamisessa tarvitaan korkeat tilat, kuljettamisessa tilava auto ja asiakkaankin tiloissa täytyy päästä ovista sisään.

Rauhallista ja rattoisaa ulkotyötä – kunhan ei tuule, ei sada eikä ole kylmä. Tätä Suomessa valmistettua isoa silkkipuuta tehtiin syyskuun lopussa. Puun runko oli kesällä talteen otettu harvennusmetsän sopivan mallinen yksilö, lehtipuuyksilö jolla oli kauniit tasapainoiset oksat ja suora runko.

Suomessa valmistettu iso tekopuu limoviikuna

Valmistettavan puun tarkat mitat olivat kokonaiskorkeus 350 cm, leveys 200-250 cm ja alimmat oksat alkaen 220 cm korkeudesta. Hintaa määriteltäessä oksien määräksi oli arvioitu 120 kpl ja työtunteja kuluvan 15 – 20 tuntia. Ruukun piti olla pohjapinta-alaltaan mahdollisimman iso, jotta puu pysyisi pystyssä. Löysimme ruukun, joka oli mitoiltaan 50×50 cm, h 50 cm.

Kotimainen iso tekopuu limoviikuna

Tekopuu on helpompi saada autoon kuin sieltä pois!

Kotimainen iso tekopuu limoviikuna

K-kauppias oli suunnitellut puun hedelmä- ja vihannesosaston päähän, josta puu näkyi sisääntuloon mainiosti. Myymälän katosta roikkuvat kiskot määrittelivät puun kokoa.

Puun oksia ei ole vielä avattu (kuva alla). Oksat viimeistellään kun puu on paikallaa.

Suomessa tehty iso tekopuu limoviikuna

Kotimainen iso tekopuu limoviikuna

Ruukun pintaan laitettiin kiviä. Kivipinta kiinnitetään, jotta ruukkua on helpompi siivota ja siitä ei irtoa kiviä.

On tärkeää, että puu on sopivan mallinen etäältä katsottaessa. Tässä tapauksessa puun oksat olisi voitu rakentaa alkamaan hieman alempaa, jolloin sisääntulon näkymä olisi ollut pelkkää latvaa. Puu on paremman näköinen, kun myös runkoa näkyy reilusti, ja lehvästö muodostaa selvän rajan reilusti hedelmien yläpuolella.

Suomessa velmistettu iso tekopuu limoviikuna

Suomessa valmistettu iso silkkipuu limoviikuna

Asiakas on erittäin tyytyväinen puuhun. Kysymykseeni mistä kauppias keksi valita silkkipuun, vastaa näin:

”Halusin tuorekäytävälle jonkun vähän erilaisen katseenvangitsijan. Etsin netistä inspiraatiokuvia ja katseeni kiinnittyi aina niihin kuviin missä oli eniten vehreyttä ja siitä ajatus puusta lähti. Löysin teidän nettisivut googlettamalla, näin että olitte tehneet myös toiselle kauppiaalle hienon puun ja loppu on historiaa 😊”

Isokokoiset puut löytyvät täältä.