Silkkikasvien asentaminen

Silkkikasvien asentaminen kannattaa tehdä huolella, siten ne kestävät kauemmin käytössä. Silkkikasvit istutetaan yleensä sisustusruukkuihin, joskus valmiisiin kalusteisiin. 

Ota ruukut ja kasvit valmiiksi esille ja poista niistä tarrat. Jätä suojamuovi paikoilleen, jos mahdollista.  Sisustusruukun on oltava riittävän suuri, jotta istutus pysyy pystyssä, ja jotta kasvi on hyvän näköinen.

Muista, että kasvia pitää voida kuljettaa. Kasvit ovat harvoin niin isoja, että silkkikasvien asentaminen pitää tehdä niiden sijoituspaikalla. Ruukkujen kanssa niille tulee lisää korkeutta, joten ainakin julkisissa tiloissa kannattaa varoa palosprinklereitä. Asenna kasvi oikeaan korkeuteen niin että se näyttää hyvältä ruukussa. Jos sinulla on valmis suunnitelma, tarkista siitä kokonaiskorkeus. Käytä korotukseen Styrox-levyä, siihen käy myös kierrätysmateriaali. Suurilla ja painavilla (korkeus yli 250 cm tai painopiste lähellä ruukun reunaa) kasveilla ruukun pohjalla kannattaa pystyssä pysyminen varmistaa betonilla.

Orkideasta saa näyttävän asetelman

Kasvi asetetaan suoraan ja keskelle ruukkua. Käytä apuna styroxia ja teippiä tai pelkkää teippiä. Silkkikasvillakin on parempi puolensa, kääntele kasvia sopivaan asentoon.

Kasvi kiinnitetään polyuretaanilla käyttäen ainetta varovaisesti, 2 – 3 kerrosta ruukkuun. Polyuretaani turpoaa ja ruukku pursuaa yli, jos polyuretaania laitetaan liikaa. Uretaanilla ei kannata sotkia ruukkua tai kasvien lehtiä, sillä se ei lähde pois. Ohuen ruukun pohja voi pyöristyä, jos polyuretaania laitetaan pohjalle liian paljon kerralla.

Kun asettelet lopuksi lehtiä, ota oksasta kiinni toisella kädellä. Joskus kannattaa varmistaa oksien kiinnityksiä, vaikka yleensä liimaukset ovat kunnossa. Vie silkkikasvi lopulliselle paikalleen ja siivoa jälkesi. Kanna silkkipuuta aina ruukusta varoen!

Vihreää viihtyisyyttä!

Silkkinen viherseinä

Tutustu laajaan ja kattavaan valikoimaamme!

Kukkivat kasvit

Katso tuotteet

Viherkasvit ja pensasmaiset kasvit

Katso tuotteet

Puut ja palmut

Katso tuotteet
Takaisin ylös
Yksityisyytesi on meille tärkeä. Keräämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja analytiikkaan. Hyväksyn