Silkkikasvien asentaminen

Ruukut

Silkkikasvien asentaminen kannattaa tehdä huolella, siten ne kestävät kauemmin käytössä. Silkkikasvit istutetaan yleensä sisustusruukkuihin, joskus valmiisiin kalusteisiin. Ota ruukut ja kasvit valmiiksi esille ja poista niistä tarrat. Jätä suojamuovi paikoilleen, jos mahdollista.  Sisusturuukun on oltava riittävän suuri, jotta istutus pysyy pystyssä, ja jotta kasvi on hyvän näköinen.

Silkkikasvien asennusohjeita
Laita  sisustusruukut valmiiksi

 

 

 

 

 

 

 

 

Silkkikasvien asennusohjeita
Ota tarrat pois

Silkkikasvien asentaminen

Muista, että kasvia pitää voida kuljettaa. Kasvit ovat harvoin niin isoja, että silkkikasvien asentaminen pitää tehdä niiden sijoituspaikalla. Ruukkujen kanssa niille tulee lisää korkeutta, joten ainakin julkisissa tiloissa kannattaa varoa palosprinklereitä. Nettikaupassamme Silkkikasvit.com on ohjeellisia kaupan kasville sopivia ruukkukokoja. Mitat ovat ulkomittoja. Jos ruukun reunat ovat kovin paksut, sisämitta kannattaa tarkistaa erikseen (sekä syvyys että halkaisija). Neliöruukku 40×40 cm on suurempi kuin pyöreä 40 cm ruukku, ja se myös näyttää suuremmalta. Suunnittele ja kokeile rohkeasti myös isompia ruukkuja, sillä ne ovat muotia!

Silkkikasvien asennusohjeita
Lyhennä kasvit sopivan korkuisiksi ja niputa tai suunnittele niiden asettelu valmiiksi
Silkkikasvien asennusohjeita
Kasvit kiinnitetään ruukkuun teipillä

Asenna kasvi oikeaan korkeuteen niin että se näyttää hyvältä ruukussa. Jos sinulla on valmis suunnitelma, tarkista siitä kokonaiskorkeus. Käytä korotukseen Styrox-levyä, siihen käy myös kierrätysmateriaali. Suurilla ja painavilla (korkeus yli 250 cm tai painopiste lähellä ruukun reunaa) kasveilla ruukun pohjalla kannattaa pystyssä pysyminen varmistaa betonilla.

Silkkikasvien asennusohjeita
Ruukkuun lisätään täytteeksi styroxia

Kasvi asetetaan suoraan ja keskelle ruukkua. Käytä apuna styroxia ja teippiä tai teippiä. Silkkikasvillakin on parempi puolensa, kääntele kasvia sopivaan asentoon.

Silkkikasvien asennusohjeita
Kiinnitä kasvi ruukkuun polyuretaanilla

Kasvi kiinnitetään polyuretaanilla käyttäen ainetta varovaisesti, 2 – 3 kerrosta ruukkuun. Polyuretaani turpoaa ja ruukku pursuaa yli, jos polyuretaania laitetaan liikaa. Uretaanilla ei kannata sotkia ruukkua tai kasvien lehtiä, sillä se ei lähde pois. Ohuen ruukun pohja voi pyöristyä, jos polyuretaania laitetaan pohjalle liian paljon kerralla.

Silkkikasvien hoito-ohjeet
Lopuksi lehdet asetellaan kauniisti

Viimeistely

Kun asettelet lopuksi lehtiä, ota oksasta kiinni toisella kädellä. Joskus kannattaa varmistaa oksien kiinnityksiä, vaikka yleensä liimaukset ovat kunnossa. Vie silkkikasvi lopulliselle paikalleen ja siivoa jälkesi. Varo palosprinklereitä. Kanna silkkipuuta aina ruukusta!

Tulosta PDF -muodossa: Silkkikasvien asentaminen