Silkkikasveja ostamassa

Silkkikasvien valmistaminen on laillista kopiointia – elävien kasvien jäljittelemistä. Kopiointi on helppoa. Suunnittelija hakee torilta kasvin, pilkkoo sen osiin, valmistaa muotit ja käynnistää tuotantolinjan. Ei tekijänoikeusrikkomuksia, ei tekniikkaa ja pieniä osia. Uusimmalla tekniikalla kasvin aihio tulostetaan muoviarkille, joka sitten saa koneen muotissa muotonsa. Muotit ovat kalliita, ja siksi niitä ei valmisteta pikkusyystä. Meille tämä näkyy vaikeutena löytää suomalaistyyppisiä kasveja.

 

Anthuriumin kukka
Silkkisen flamingonkukan aihio
valmis Anthuriumin kukka
valmis Anthuriumin kukka

Ostajalle esitellään tuotteet näyttelytilassa. Tärkeitä tietoja ovat minimitilausmäärät, jotka saattavat olla tuhanissa. Jos haluaa muunnella tuotteita, on hyvä muistaa, että kiinalaiset eivät ole tottuneet länsimaisiin kirjaimiin ja ilmaisuihin. Mittojen muuttaminen tuumiin, jalkoihin ja neliöjalkoihin on kiinalaiselle varastomiehelle varmaan paljon vaikeampaa kuin meikäläiselle. Niinpä virheitä sattuu.

Tuotteita kuitenkin ideoidaan yhdessä. Suunnittelija kuuntelee asiakasta herkällä korvalla. Kasvien malleissa otetaan huomioon suositut muodot, ruukkumallit ja värit. Pieni tehtaalla vieraileva asiakas, jolla on näkemys ja kokemus koko vihersisustamisen kirjosta, pystyy vaikuttamaan tarjolle tulevaan tuotevalikoimaan enemmän kuin kiireinen messuvieras.

Kun tilaus on tehty laitetaan se tehtaan valmistusjonon päähän. Toimitusaika on 3-4 kuukautta, eli tuotteet laivataan n. 4 kuukauden päästä. Se että juna kulkee Siperian halki pari viikkoa laivaa nopeammin ei juurikaan auta, sillä Kiinassa ei tuotteita varastoida.

Silkkituijan laatua tutkitaan
Uuden tuijamallin laatua tutkitaan
Joulukuusivalikoimaa
Joulukuusivalikoimaa
Joulukuusivalikoimaa
Joulukuusivalikoimaa