Silkkinen palmuvehka on näyttävä

Silkkinen palmuvehka on luotettava sisustuskasvi, joka yhdistetään yleensä minimaaliseen tyyliin. Joskus on kuitenkin kohdallaan tehdä yksi iso ja runsas kasviryhmä sen sijaan että ripotellaan paljon pientä ja sievää moneen paikkaan. Taitava vihersisustaja osaa pilkkoa silkkikasvin ja yhdistellä kasveja uudella tavalla. Se on vihersisustajan tehtävä, ja siihen hän on kouluttautunut.

Silkkinen palmuvehka pitää pintansa

Palmuvehkaa voi ostaa tekokasvina silkkikasvit.com verkkokaupasta. Palmuvehkaa löytyy useita eri kokoja. Ne ovat olleet jo vuosia eräs suosituimmista silkkikasveistamme. Vuosia sitten suomalainen vihersisustaja vei mukanaan idean keinotekoisesta palmuvehkasta tehtaalle, sillä siitä oli tullut suosittu vihersisustuskasvi.  Keinotekoinen palmuvehkan onkin aivan elävän palmuvehkan kaltainen.

Kaikki toimistot olivat täynnä muutaman vuoden ikäisiä eläviä zamioculcas -vanhuksia, joiden oksat valuivat maahan ja jotka näyttivät niin tympääntyneiltä kuin yli-ikäinen kasvi vain saattoi. Silkkiselle palmuvehkalle oli kysyntää, sillä sen muoto sopi hyvin yhteen juuri muotiin tulleiden kapeiden ja korkeiden ruukkujen kanssa.

Silkkkinen palmuvehka
Silkkkinen palmuvehkaryhmä

Erilainen kasviryhmä pysäyttää

Maassamme on vuosia sisustettu linjakkaasti niukilla kasveilla ja suurilla ruukuilla. Siksi heti pistää silmään runsas kasvi arvokkaan hotellin aulassa. Silkkisen palmuvehkan tuuheudessa ei ole pihistetty. Istutus on kookas ja näyttävä, riittäen yksin täyttämään väljän tilan. Se ei tarvitse vierelleen toista samanlaista.

Silkkikasvi on varmaankin tehty hajoittamalla useita istutuksia ja ryhmittämällä kasvin oksat uudestaan. Silkkinen zamioculcas on niin aidon näköinen, että sitä voisi luulla eläväksi kasviksi. Joskus kuulee kommentteja, että silkkisellä palmuvehkalla on aivan liian pystyt oksat. Näin väittää henkilö, joka on katsellut ja kastellut kauan vanhoja ränsistyneitä palmuvehkoja. Nuori kasvi ja uudet versot ovat terhakkaan pystykasvuisia. Vanhan kasvin oksat taipuvat ulos ruukusta, ja niiden sitomiseen pystyasentoon kuluu paljon aikaa ja vaivaa. Kiinalaiset silkkikasvivalmistajat eivät ole turhaan käyttäneet mallinaan nuorta kasvia, sillä se on erittäin tyylikäs.

Silkkikasvien hoito julkisissa tiloissa unohtuu usein. Kasveja tulisi pyyhkiä usein, ja puhdistaa välillä kostealla pyyhkeellä. Ohjeet silkkikasvien hoitoon löytyvät täältä.

Kasvien lehtiä pitäisi aina välillä taivutella luonnollisen näköisiin asentoihin varsinkin tiloissa, joissa yleisö pääsee koskettelemaan kasveja. Irronneita lehtiä ja oksia voi kiinnittää liimaamalla.