Messukasvit – miksei silkkikasvit?

Jos yritys haluaa että messuosaston sisustus on kasveja myöten oman imagon mukainen, kannattaa messukasvit ja -ruukut hankkia itse. Silkkikasvit saattaa olla paras vaihtoehto.

Perinteiset messukasvit

Messuilla yrityksen brandi on edustavimmillaan näytteilleasettajan suunnitellessa osastonsa siten, että kaikki kokonaisuuden osat tukevat yrityksen imagoa. Messuosasto on arvokas markkinointisijoitus, jossa yritys joutuu kilpailemaan yleisön rajallisesta ajasta ja huomiosta. Viihtyvyyttä varmistellaan perinteisesti kasveilla.

Elävät kasvit voidaan yleensä vuokrata messuilla toimivasta vuokrauspisteestä. Kasvit ovat useimmiten massakasveja, toistensa klooneja, joita on messuilla käytetty jo vuosikymmenet. Suojaruukut ovat perusruukkuja. Värit ja tyyli harvoin kohtaavat yksittäisen messuosaston brandia. Toimistojen ja työtilojen vihersisustuksessa käytetään värikkäitä sisustusruukkuja, joissa löytyy lukemattomia kokoja, värisävyjä ja malleja. Sisustusruukut eivät ole kovin kalliita, mutta niitä ei ole myöskään valmistettu kestämään lastauksia, purkuja ja roudauksia. Jos näytteilleasettaja on löytänyt messuosastolleen sopivan ruukun, siitä kannattaa hellävaroen pitää kiinni ja käyttää sitä useissa näyttelyissä.

Silkkikasvit messukasveina tekokasvit

Silkkikasvit kannattaa hankkia messukäyttöön ostamalla ne omaksi. Tällöin voi valita näyttelytilaan parhaiten sopivia malleja, joita on helppo kuljettaa, ja joiden lehdet ja oksat ovat jo valmiiksi auki. Silkkikasvien hyviin ominaisuuksiin ei kuulu käsittelynkestävyys. Etenkin oksien vääntäminen ja huoleton kantaminen näkyvät nopeasti kasvin laadussa. Se on myös yksi syy siihen että tekokasveja ei mielellään vuokrata messuille samalla tavalla kuin eläviä kasveja.

Messuille haluttavat kasvit ovat yleensä erikoisia, halutaan messujen teemaan soveltuvaa harvinaista hedelmäpuuta, metsäaiheisia kasveja tai harvinaisia värejä. Toiveet ovat helposti sellaisia, että niiden hankkimiseen pitäisi varata runsaasti aikaa. Toimitusaika Kiinasta on useita kuukausia, ja sielläkin on eniten tarjontaa toimistokasveista.

Silkkikasveista löytyy kapeita, vähällä vaivalla avattavia kasveja, jotka voidaan kiinnittää ruukkuun polyuretaanilla ja joiden pintaan voidaan liimata kiviä. Tällaisia kapeaan tilaan sopivia ja helposti kuljetettavia kasveja ovat mm. Jukkapalmu ja Podocarpus itämaisella oriental -rungoilla.

Silkkikasvien hoidosta löytyy ohjeet täältä. On hyvä muistaa, että messukasvit eivät ole ikuisia, ja niitäkin pitää huoltaa ja puhdistaa. Silkkikasveja voi myös pestä suihkuttamalla.

Silkkinen Ficus Smilax 150 cm
Silkkinen Ficus Smilax 150 cm